Het Bedrijf

Geschiedenis


Ons bedrijf is begonnen in 1989 met aardbeien in de volle grond. In 1992 zijn er tunnelkassen gebouwd om de aardbeien te beschermen tegen negatieve weersinvloeden. Ook zijn we toen de aardbeien op hoogte gaan telen zodat er makkelijk kan worden geoogst en de vruchten mooi schoon blijven.In 1995 zijn er stellingen buiten gebouwd om meer kwaliteit aardbeien het hele seizoen te kunnen aanbieden. In 2002 is er een stap gezet naar de huidige situatie met een verwarmde kas en stellingen buiten zodat er het hele seizoen vanaf begin april tot eind december aardbeien zijn voor de verkoop. In 1999 zijn de eerste frambozen geplant en in 2010 ook rode bessen. Ook worden op ons bedrijf herfst frambozen gekweekt sinds 2007. Er is altijd al verkoop aan particulieren op bepaalde tijden maar vanaf 2011 is er een gekoelde verkoopautomaat aanwezig zodat het nu mogelijk is om buiten die bepaalde verkooptijden om ook overheerlijk vers zacht fruit te kopen.


We proberen op ons bedrijf een zo goed mogelijk product te telen met een heerlijke smaak en maken zo weinig mogelijk gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.Ook wordt er zoveel als het kan gebruik gemaakt van biologische bestrijding van plaaginsecten en dergelijke.


Verder voldoet ons bedrijf aan alle milieu eisen wat betreft grond lucht en waterkwaliteit en zijn we global gap gecertificeerd. Ook mogen we onze producten naar Tesco in Engeland exporteren doordat we ook aan hun aanvullende eisen op global gap voldoen. Als laatste zijn we ook gecertificeerd door Albert Heijn om aan hun producten te mogen leveren omdat wordt voldaan aan hun protocol.

De Ondernemers
Ik ben Marco van As, 52 jaar en getrouwd met Louwra. Samen hebben we 3 kinderen: Jannis (getrouwd met Marit), Mariska en Maurice. Ook hebben we 2 kleinkinderen: Twan en Lieke. In 1988 ben ik, samen met Louwra, met het bedrijf begonnen en hebben we het van de grond af opgebouwd. Sinds enkele jaren is Jannis ook in ons bedrijf begonnen. Mijn passie is om prachtig, mooi en gezond fruit aan onze planten te kweken en te zorgen dat onze klanten blij worden als ze van onze producten genieten.Mijn naam is Louwra van As – van Aalsburg, vrouw van Marco. Samen zijn wij met het bedrijf begonnen en vanaf het begin zorg ik er al voor dat alles schoon en onderhouden blijft in de schuur. Ook zorg ik ervoor dat de verkoopautomaat gevuld blijft met onze verse producten en sta ik zaterdags vaak in de verkoopkraam. Het contact met klanten vind ik dan ook het leukste en belangrijkste om te doen.Ik ben Jannis van As, 26 jaar oud, getrouwd met Marit. We hebben samen 2 kinderen: Twan en Lieke. Ondertussen werk ik al 10 jaar in het zachtfruit. Toen ik van school af kwam, ben ik bij een bedrijf gaan werken waar ze rode bessen en bramen kweken. Daar heb ik erg veel geleerd, maar na een tijdje wilde ik toch graag wat voor mijzelf beginnen. Zodoende ben ik 4 jaar geleden in het bedrijf van mijn ouders terecht gekomen. Frambozen en rode bessen zijn echt mijn ding om te telen, dus dat is dan ook mijn afdeling binnen ons bedrijf.


Fruitmasters


Wij zijn lid van en ons product wordt vermarkt door Cooperatie Koninklijke Fruitmastersgroep U.A


Link naar Fruitmasters