Nieuws

 

Welkom op de nieuws pagina van de website, hier zullen berichten geplaatst worden wat er gaande is in het bedrijf en natuurlijk wanneer het seizoen weer begonnen is.

 
 

Nieuw perceel rode bes


In de herfst van 2018 is er een nieuw perceel rode bessen aangelegd. De rode bessen zijn van het van het ras Rovada (voor meer over het ras klik hier).

Dit perceel is voorzien van een laag met compost. Deze wordt gemaakt van versnipperd aardbeigewas, wat weer ten goede komt aan een rijk bodemleven en hierdoor een vitaal gewas.

Perceel is mede aangelegd door loonbedrijf de ruiter uit geldermalsen (voor meer informatie over de ruiter klik hier) die met gps de positie van de palen exact bepalen.

 

Het bakken vullen


Afgelopen week (07-04-2018) zijn de bakken voor de buiten percelen gevuld. Op de video is te zien dat de lege bakken op de lopende band worden geplaatst. Deze bakken gaan dan door de machine heen en komen dan gevuld eruit. Deze bakken worden dan opgestapeld en in de tractoren en uitgezet op de percelen.

Het nieuwe perceel


In 2017 hebben we op ons bedrijf een nieuw perceel aardbeien op stellingen aangelegd om continue van april tot en met december u van onze heerlijke aardbeien te kunnen voorzien.


het perceel is 4000m2 groot en is aangelegd volgens de nieuwste eisen wat betreft emissie, wat inhoud dat er geen meststoffen geloosd worden naar de grond, riool of oppervlaktewater. Alles wordt opgevangen, ontsmet en hergebruikt. De aardbeien die we er telen zijn van de smaakvolste doordragende ras Murano. In deze teelt wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van biologische bestrijding van ziekten en plagen.


De overkapping is er voor om de vruchten te beschermen tegen negatieve weersinvloeden zodat we een betrouwbaar product kunnen leveren wat aan de verwachtingen kan voldoen.